Izbornik

Čist zrak u kući

Čist zrak u kući

ŠTO NAM ONEČIŠĆUJE ZRAK U KUĆI?

Jedna od najštetnijih tvari koja kruži unutar naših zidova i štetno djeluje na kvalitetu zraka koji udišemo jest benzen. To je otapalo koje se nalazi u velikom broju proizvoda koji nas okružuju. Ima ga u plastičnim predmetima, lakovima i bojama...
Vrlo je opasan pa čak i u niskim koncetracijama štetno djeluje na organizam i može prouzročiti glavobolje, umor, probleme s cirkulacijom...
Još jedan opasan spoj je formaldehid, plin koji se oslobađa iz namještaja i ljepila. On nadražuje dišne putove kao i sluznice nosa, grla i očiju. Velike koncentracije formaldehida mogu izazvati napadaje astme.
Osim ovih, postoji još cijeli niz tvari koje na nas štetno djeluju, a koje svakodnevno udišemo ni ne znajući. To su spojevi toulena, trikloretilena, ugljičnog monoksida i mnogih drugih.
Na žalost, većina predmeta kojima smo okruženi "isijavaju" takvim negativnim tvarima.

Pročistači zraka serije HeavenFresh gdje postoji i model za upotrebu u automobilu


KAKO SMANJITI OPASNOST ŠTENOG ZRAKA?

Treba izbjegavati ili smanjiti na najmanju moguću mjeru izloženost primarnim izvorima zagađenja: lakovima, bojama i Ijepilima sintetičkog podrijetla. treba izbjegavati namještaj od strugotina (iverice) i šperploče, kao i pretjeranu upotrebu sredstava za čišćenje.
Najjednostavniji način za poboljšanje kvalitete zraka u kući je redovito zračenje prostorije u kojoj boravimo, što češće to bolje. Naravno, obzirom da je i vanjski zrak uvelike zagađen, treba imati dozu umjerenosti.
Zatvorena vrata i prozori nisu garancija čistog zraka u kući ili stanu. Zrak unutar zidova kuće često je koncentrat tvari štetnih za zdravlje zbog brojnih otrovnih tvari koje isparavaju u unutrašnjosti kuće, a da toga nismo ni svjesni. Istraživanjima je utvrđeno da je zrak u zatvorenim prostorima i do 10 puta zagađeniji od vanjskog zraka!

PROČISTAČI ZRAKA

Kvalitetno rješenje poboljšanja kvalitete zraka je uz pomoć modernih uređaja koji koriste filtere i ionizatore za pročišćavanje zraka. Jedni od takvih su i pročistači zraka BONECO koji ioniziranjem zraka, proizvode optimalnu količinu negativnih iona Pomoću negativnih iona i ozona (aktivnog kisika O3), vrlo kvalitetno pročišćuju zrak od raznih zagađivača kao što su: prašina, dim cigareta, pelud, razni mirisi i plinovi, formaldehidi, gljivice, bakterije, virusi te brojna druga. Pritom je količina ozona u strogo dozvoljenim granicama pri neprekidnom radu.

Unesite komentar

* Ime:
* E-mail: (ne prikazuje se)
   Website: (Domena s http://)
* Komentar:
Type Code
Usporedi